't Spectrum

Vrijwilligers

Sebaldeburen.net kan alleen functioneren dankzij vrijwilligers. Of het nu gaat om het organiseren van activiteiten, het onderhoud en beheer van ’t Spectrum, de Dierenweide, pannakooi of tuin, bardienst, schoonmaakwerkzaamheden, redactie Dorpsklanken, bestuurstaken en vele andere klussen en taken. Hieronder staan enkele vrijwilligersgroepen kort beschreven. Er zit altijd wel iets tussen wat ook voor jou leuk is om te doen. Aarzel niet en neem contact op.  

Vrijwilligerscoördinator:
Nienke Scharft, 06-18464919
info@sebaldeburen.net

Barploeg

Al vanaf het begin van ’t Spectrum in 1981 worden de barwerkzaamheden uitgevoerd door onze barvrijwilligers. Of het nu gaat om een feest met muziek, een toneelavond, rouwdienst, kinderactiviteit of vergadering: de barploeg zorgt voor drinken, een hapje en andere praktische ondersteuning. Leuk werk en vaak nog gezellig ook. Op dit moment bestaat de barploeg uit ruim 30 personen, aangevoerd door het beheerdersechtpaar Edwin en Gerda Boshart. Wanneer er voor een activiteit één of meer barvrijwilligers nodig zijn wordt dit geregeld door de coördinator (Edwin Boshart). Maandelijks wordt er een barlijst samengesteld waarop te zien is wat er in ons dorpshuis op de agenda staat en wie bardienst draait. Dit gaat overigens altijd in overleg. 

Het is een ideale manier om midden in het sociale leven van Sebaldeburen te staan of om met nieuwe mensen in contact te komen. Als barmedewerker heb je uiteraard ook verantwoordelijkheden.

Lijkt het je ook leuk om bardienst te draaien of wil je meer informatie? Mail dan naar info@sebaldeburen.net 

Dierenweide

Dierenweide 't Trefpunt
Dierenweide ’t Trefpunt

Dierenweide ’t Trefpunt is al decennialang een geliefde centrale plek in het dorp. Om even wat oud brood aan de dieren te voeren, om met je kinderen de dieren te bewonderen of gewoon even rustig op een bankje genieten van een moment voor jezelf. Onze dierenweide wordt beheerd door vrijwilligers. Zo is er een groepje van 4 á 5 personen dat het dagelijkse voeren van de dieren voor z’n rekening neemt. Iedere voerder heeft één of meer vaste dagen en als dat een keer niet lukt dan wordt dat altijd zonder probleem door één van de anderen opgelost. Ook zijn er vrijwilligers voor het periodieke onderhoud. Eens in de tijd spreken zij met elkaar af om wat kleine herstelwerkzaamheden te verrichten, rommel op te ruimen of om de onderkomens wat te fatsoeneren. Heb je een hart voor dieren en voel je ervoor om samen met anderen voor de dieren of hun leefomgeving zorg te dragen? Mail dan naar info@sebaldeburen.net.

Dorpsklanken

Ons aloude dorpskrantje informeert de inwoners van Sebaldeburen al sinds jaar en dag over de ontwikkelingen, de geplande activiteiten en bijzondere gebeurtenissen in ons dorp. Daarnaast heeft Dorpsklanken ook een niet te onderschatten verbindende factor. Dit alles dankzij onze adverteerders en de redactie. Zonder hen zou er geen Dorpsklanken zijn. 

De redactie zorgt 5x per jaar dat ie bij jou op de mat valt. Door het bewerken en plaatsen van bijdragen uit het dorp. Door het zelf schrijven van leuke artikelen over mensen of bedrijven. Door het aanjagen van anderen. Door het regelen van de bezorging, etc etc. Het gebruik van doelgerichte software heeft het samenstellingsproces behoorlijk vereenvoudigd. De inhoud van de taken is divers en uiteenlopend. Bij een voldoende bemande redactie kunnen deze taken op een voor iedereen prettige manier worden verdeeld.

Lijkt het je leuk om dicht bij het vuur te zitten? Om 5x per jaar met een groepje Dorpsklanken voor te bereiden en samen te stellen? Wil je meer informatie? Mail dan naar info@sebaldeburen.net

De Kidsclub

De Kidsclub is enkele jaren geleden gestart en bestaat uit ca 5 enthousiaste vrijwilligers.
We proberen het gehele jaar een leuke mix van activiteiten aan te bieden. Soms vragen we een kleine bijdrage, andere activiteiten zijn gratis. Dit wordt vooraf duidelijk gecommuniceerd.

Activiteiten die we organiseren zijn bijv. sjoelen (met bingo), huttenbouw, playback show, paaseieren zoeken en de sinterklaasintocht.

Voor meer informatie en of nieuwe inwoners met kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich richten tot de kidsclub, via kidsclub.sebaldeburen@gmail.com.

Schoonmaakploeg

Ons dorpshuis biedt ruimte voor feesten, partijen, dorps- en sportactiviteiten en nog veel meer. Als lid van de schoonmaakploeg zorg je ervoor dat ’t Spectrum na deze evenementen weer spic en span aan een nieuwe week kan beginnen. Tot de taken behoren het stofzuigen en dweilen van de gebruikte ruimtes en het op de juiste plek terugzetten van tafels en stoelen. Dit doe je in het weekend, samen met collega-vrijwilligers. Over het algemeen ben je maximaal 1,5 uur per keer kwijt.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het in stand houden van ons dorpshuis en ben je niet vies van schoonmaakwerk? Wil je meer informatie? Mail dan naar info@sebaldeburen.net

Tuinploeg

De tuinploeg onderhoudt het groen van en rondom, het buurthuis ’t Spectrum, de oude school, de pannakooi en het wapen van Sebaldeburen.

Jaarlijks starten wij ons onderhoud in april/mei. Dit gebeurt in twee groepen van + 7 personen waarbij elke groep één keer in de twee weken, vaak een avonddeel, zijn onderhoud pleegt. Rond eind september worden de werkzaamheden weer gestaakt in verband met de komende winter.

We starten en eindigen het seizoen altijd met beide groepen. Gezellig- en saamhorigheid staan voorop. Als iemand een keer niet de mogelijkheid is te komen dan is dit ook geen probleem.

Mocht u interesse hebben zich aan te sluiten of meer informatie willen, kunt u zich wenden tot de coördinator van de tuinploeg op: 06-12242126 of mailen naar info@sebaldeburen.net