Dorpsvlag Sebaldeburen

Sebaldeburen heeft eigen dorpsvlag. Ontvang hem ook!

Met gepaste trots presenteren wij de dorpsvlag van Sebaldeburen.

Het wapen herken je ongetwijfeld. Deze refereert aan de centrale positie die Sebaldeburen lang geleden in de regio (Langewold) in nam. Het toont de kruiskerk van Sebaldeburen uit de periode voor 1700. Het onderste deel toont 4 sleutels. In de kerk werden in een kist de wetten en besluiten bewaar. Deze kist kon alleen worden geopend als er 2 grietmannen en 2 buurrechters aanwezig waren. Alleen samen kon je iets voor elkaar krijgen. Het is de symboliek die bij Sebaldeburen past.

Om de verbinding met de regio te symboliseren plaatsen we ons wapen met trots te midden van de kleuren van de vlag van de Provincie Groningen.

Aanleiding

Van zondag 10 tot en met zaterdag 16 september is er na lange tijd weer een feestweek in Sebaldeburen. Wij willen graag dat iedereen kan zien dat het feest is in ons dorp. Vandaar het idee om een dorpsvlag te ontwikkelen. Maar deze vlag is uiteraard niet alleen voor de komende feestweek, maar ook voor toekomstige bijzondere momenten bedoeld.

Kosten

Door deze vlag nu in een grotere oplage te laten drukken houden we de kosten laag. We kunnen je de vlag nu dan ook eenmalig aanbieden tegen de scherpe voorverkoopprijs van € 17,50 (formaat 100*150).  Voor een groter formaat (150*225) betaalt u €50.

Hoe verder

Bij de komende Dorpsklanken ontvang je een inlegvel met een invulstrook. Hiermee kun je je voor de vlag in schrijven.
Echter, je kunt dat nu ook al doen door een mail te sturen naar info@sebaldeburen.net.
Naam en adres is voldoende en wij regelen de rest. Vermeld het even als je de grote wilt.

Sebaldeburen.net

NB de vlag is een ontwerp van Jacob Tjalma in nauwe samenwerking met de Activiteitenkoepel