Op fiets van Parijs naar Sebaldeburen (6)

Beste inwoners, sponsoren en volgers,

De tussenstand: Doneer nu!

Onderaan dit bericht weer een reisverslag van Renske en Anita. Hopelijk lees je die met veel plezier.

Maar laten we niet vergeten waar het allemaal om begonnen is. Onze dierenweide neemt een centrale en belangrijke plek in ons dorp in. Om de dieren een veilig en comfortabel verblijf te kunnen bieden is renovatie / vernieuwing noodzakelijk. Daar is veel geld voor nodig. Steun ons daarom via:

QR code sponsoractie

NL98 RABO 0339 4268 02
tnv AB van der Veen-IJtsma
ovv Sponsoring Dierenweide

Of maak gebruik van deze QR-code.

Op dit moment staat de teller m.b.t. donaties van inwoners en kennissen op 2.517 euro. Wij hopen morgen bij aankomst dat we de 3.000 euro hebben bereikt en deze aan het bestuur kunnen overhandigen. Dat zou geweldig zijn! Maar daar is dus nog wel iets voor nodig. Help ons en doneer!

Live op Radio Noord

Vanmorgen was Anita live te horen in de uitzending. Heb je het gemist? Luister dan terug via de volgende link:

https://www.rtvnoord.nl/radio/aflevering/noord-en-ommeland/1006933

Na ongeveer 20 minuten begint het leuke gesprek van 5 minuten. Zeker de moeite waard.

Reisverslag

Vrijdag 5 mei. We hebben na een gezellige avond met een roseetje en een biertje (samen met onze gezellige gastvrouw Desiree) een hele goede nacht gehad. Of dit nu komt door het drankje of dat het bed geweldig lag, dat laten we in het midden. Na een goed ontbijt namen we afscheid om 9.00 uur en zetten we de pedalen weer in beweging, ditmaal richting Arnhem. Onze route is heel goed uitgestippeld maar het lastige is dat de logeeradressen niet direct aan de route liggen. Dat geeft nog wel eens wat problemen om de route te hervinden. Zo ook nu. We zaten behoorlijk te knoeien in de stad en na wat gefoeter is het gelukt. Weet je wat is zo mooi tussen ons? We zitten 24 uur op elkaars lip, we lachen, huilen, foeteren en gaan door. We accepteren elkaars onhebbelijkheden.

Deze dag was een beetje saai. We waren niet echt onder de indruk van wat we zagen. Veel langs drukke wegen met een paar leuke fietspaadjes. We hebben alle dagen perfect weer gehad en het kon ook niet anders dat we ook eens een niet-perfecte dag hadden. Het thuisfront waarschuwde ons al voor de enorme regenbuien gepaard gaande met onweer vanuit het zuidwesten. Gelukkig gingen wij naar het noorden dus onze gedachte was: tempo maken en de bui voor blijven. We keken af en toe eens naar achteren maar beseften dat we de wedstrijd gingen verliezen. Rond 13.00 uur ontstond er ineens een enorme wind en brak de hemel open. Snel poncho’s aan, vuilniszakken over de tassen en door. Schuilen had geen zin. Het bleef de hele middag regenen. En weet je, ook dat had wat. Maar wat hadden we koud. Aangekomen op ons logeeradres zette de gastvrouw een straalkachel voor ons aan en kregen we een bak hete thee. Met fleece dekens begeleidde ze ons naar onze kamer. We hebben gedoucht, gegeten, een drankje genomen en verder niets gedaan. Even niksen, hoe heerlijk. 

Renske en Anita