Op fiets van Parijs naar Sebaldeburen (5)

Beste inwoners, sponsoren en volgers,

Renske en Anita hebben inmiddels ons land weer bereikt. Vanmiddag kwamen ze in Eindhoven aan. Lees hun reisverslag onderaan deze mail en zie de foto’s in de bijlage. Zaterdag de volgende update.

Kijk hieronder of op https://sebaldeburen.net/sponsoractie/ en zie hoe je onze actie kunt steunen

Live op Radio Noord

Op zaterdagmorgen a.s. komt ons fietsduo om 08.20 uur live in de uitzending van Radio Noord.
Stem dus af op https://www.rtvnoord.nl/radio/radio-noord/live en zorg dat je klaar zit!

Stand van zaken sponsoractie

QR code sponsoractie

Het totaal van de stortingen van inwoners en kennissen staat op dit moment op bijna 2.500 euro. We zien dagelijks de donaties binnen komen en hopen de grens van 3 duizend euro te bereiken voordat de dames ons dorp weer binnen fietsen. Dat zou echt geweldig zijn!

Help je daar ook aan mee? Alvast bedankt!

Steun ons door te doneren op:

NL98 RABO 0339 4268 02
tnv AB van der Veen-IJtsma
ovv Sponsoring Dierenweide
Of maak gebruik van deze QR-code.

Reisverslag

Woensdag 3 mei. Met het schaamrood op onze kaken bekennen wij dat we met kleren aan in bed hebben geslapen, een handdoek over de kussen hebben gelegd, de wekker echt vroeg hebben gezet om snel te vertrekken en een verschrikkelijke nacht zijn ingegaan. De één heeft toch best heel goed geslapen en de ander absoluut niet. We voegen één foto toe om de hygiëne in ons onderkomen te duiden en dan is het aan u als lezer om te oordelen of we overdrijven of niet. Na ons klaargemaakt te hebben zijn we in alle vroegte vertrokken. Het was nog rond het vriespunt. Erg koud. Deze tocht ging alleen maar over een fietspad. Het is toch wel erg goed geregeld in België. De paden met kinderkopjes even niet meegerekend. Vanaf Dinant tot Namur hebben we nog zo’n 20 kilometer langs de Maas gefietst, waarna we wederom op een oude trambaan fietsten. Dit begon met 10 kilometer licht stijgen. We houden altijd het kadootje in ons achterhoofd, maar ditmaal werden we hier niet mee verrast. Alleen maar zware tegenwind. De auteur van het boekje “op de fiets naar Parijs” moet de regel schrappen dat het voornamelijk altijd zuidwesten wind is (zie foto) want daar hebben wij nog niets van gemerkt. Deze dag hebben wij 97 km gefietst. Het gaat heel erg vlot. We fietsen gemiddeld 18 km per uur. Het ging zelfs zo snel dat we daardoor een tussenpunt voorbij fietsten en door de snelheid in de saharawoestijn belandden (enorme landerijen). Om 15.00 uur kwamen we aan in Geetbets. En het voelt een beetje als thuis komen want we kunnen Nederlands praten. De tocht was weer prachtig, het weer was geweldig. De zon scheen achter ons wat aangenaam is voor de ogen. Anders heb je deze steeds geknepen en het scheelt dat we dan geen witte rimpels in ons gezicht krijgen. 

We hebben deze keer gelukkig een prachtig, nette en schone overnachtingsplek. Heerlijke bedden, fijne douche. De mensen zijn heel erg vriendelijk. Eerst maar kennis maken onder het genot van een pintje. 

Donderdag 4 mei. We hebben overnacht bij ‘Vrienden op de fiets’ en wat was dit een fijn adres. We hebben vanmorgen een heerlijk ontbijt gehad met eieren en spek, want volgens de gastheer was dat zeker nodig als je dagelijks 100 km fietst. Geweldig. Na een fijn afscheid stapten we om 9.00 uur op de fiets om vervolgens (voor nu) ons laatste land binnen te fietsen, oftewel Nederland. Prachtige fietspaden. Toen we naar Parijs gebracht werden en België binnenreden hadden we een grote mond hoe armoedig, saai en triest België is maar….. daar moeten we op terug komen. België is inderdaad armoedjetroef op de doorgaande snelwegen zoals bij Luik, maar wij hebben nu een hele andere kant gezien. Wat een prachtige natuur, geweldige nieuwbouwwijken, keurige wegen/paden. Een heel mooi land. Met name ook het gebied rond Beringen. We hebben aardig wat moeten puzzelen wat de route betreft en daardoor diverse malen fout gereden, maar gelukkig hebben de weg naar ons afgesproken adres in Eindhoven gevonden. We werden heel hartelijk ontvangen door Desiree en waren onder de indruk van haar prachtige verrassingstuin. Overal waar je kijkt zie je grappige, bijzondere gekke en leuke attributen in de tuin. Na een vlotte opfrissing hebben we een koningsmaal gehad. Voortreffelijk, wat heerlijk. Dit was de eerste volwaardige maaltijd sinds we zijn vertrokken. Om 19.00 uur gingen we naar de dodenherdenking bij de katholieke kerk in Eindhoven. Er was een enorme bijeenkomst, waarbij vele kransen en bloemstukken zijn gelegd. Daarna fietsten we weer terug, waar Desiree ons nog een monument wilde laten zien. kijk maar eens op https://www.youtube.com/watch?v=XDO44gEWF5I  Mooi dat ze daar tijd in wilde steken.

Nu is het tijd voor rosé. Proost.

Renske en Anita

Aankomst op zondag 7 mei

Renske en Anita liggen nog altijd op koers om a.s. zondagmiddag weer in Sebaldeburen te arriveren. Zij fietsen dan naar ’t Spectrum waar ze door het bestuur zullen worden onthaald. Kort daarna wordt ook de (voorlopige) eindstand van de actie bekend gemaakt. We nodigen iedereen van harte uit om er bij te zijn. Vermoedelijke aankomsttijd ligt tussen 15.30 en 16.30 uur. ’t Spectrum is vanaf 15.15 uur geopend.

Wil je vanaf Appelscha de laatste dikke 40 km meefietsen? Reageer dan even of neem contact op met Tini Huisma (06-27517603).

Wil je ze tegemoet fietsen? Ook dat kan uiteraard. Mail even terug en we verstrekken je de route vanaf Sebaldeburen, zodat je ze niet kunt missen!

Sebaldeburen.net