Op fiets van Parijs naar Sebaldeburen (4)

Beste inwoners, sponsoren en volgers,

Renske en Anita hebben hun 4e fietsdag er inmiddels op zitten. Vanmiddag kwamen ze al voor 3 uur aan in het mooie Dinant in België. Lees hun reisverslag onderaan deze mail en zie de foto’s in de bijlage. Donderdag de volgende update.

Kijk hieronder of op https://sebaldeburen.net/sponsoractie/ en zie hoe je onze actie kunt steunen

Stand van zaken sponsoractie

De donaties van inwoners en kennissen blijven met regelmaat binnen komen. Inmiddels is dit al opgelopen tot meer dan 2 duizend euro. Dat verheugt ons zeer. Uiteraard hopen we dat het hier niet bij blijft en we nog meer mijlpalen behalen. Op naar de 3 duizend euro!

Wil je ons ook helpen om onze dierenweide weer leefbaar en toonbaar te maken?

QR code sponsoractie

Steun ons dan door te doneren op:

NL98 RABO 0339 4268 02
tnv AB van der Veen-IJtsma
ovv Sponsoring Dierenweide
Of maak gebruik van deze QR-code.

Reisverslag

Maandag 1 mei. De derde fietsdag. Na genoten te hebben van een prachtig B&B Les Chambres Anita gevestigd in Brancourt-en-Laonnoud zijn we (helaas zonder ontbijt, zat er niet bij in) om 8.30 uur vertrokken richting Cedron aan de Belgische grens. We hebben in het begin van de tocht enorm veel moeten klimmen naar Laon, een stadje bovenop een berg. Maar de klim was het waard, want het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, o.a. kathedraal Notre-Dame de Laon, Ensemble abbatial Saint-Martin en de geweldige straatjes. Bijna onmogelijk om te fietsen met alle keien maar deze stad is een aanrader. 

Eerst maar een winkel opzoeken, want we hadden honger. Tot grote schrik kwamen we er achter dat 1 mei in Frankrijk ‘de dag van de arbeid’ is en er dan niet gewerkt wordt. En dat dus alle winkels gesloten zijn. Ohhh help, we werden nl overvallen door de ‘man met de hamer’. We hadden een enorme trek. Gelukkig vonden we een bakker. Tijdens het wachten, de rij was zo lang dat we buiten stonden, viel ons op dat er erg veel politie op straat was. Even later hoorden we een enorm kabaal, geroep, slagwerk en zagen een massale optocht van mensen de protesteerden tegen de leeftijdsverhoging van pensioen. Met brood onder de snelbinders hebben we vele, onzes inziens toch wel verdiende, afdalingen gehad. We hebben de afgelopen 2 dagen voornamelijk tegenwind gehad, maar vandaag voornamelijk zijwind. Even bijkomen. Het laatste stuk fietsten we door een prachtig bos en kwamen we aan bij B&B Le relais des Tourterelles nabij Cedron. Wat een geweldige locatie, volledig voorzien van koffie, thee, beleg voor ontbijt, fruit, toetje enz. Parfait !!

Dinsdag 2 mei. Na heerlijk geslapen te hebben en een geweldig ontbijt stapten we om 8.20 uur op de fiets om verder te gaan richting Dinant in België. Het begin was behoorlijk zwaar met klimpartijen en dalingen van 8 – 9%. Een klimpartij komt enorm aan op de beenspieren en knieën maar ook op de geest, want dat duiveltje op de schouder zegt wel eens : “stop maar, niet doorfietsen ga maar lopen” terwijl het engeltje op de andere schouder zegt: “kom op, je kunt het, je bent er bijna topper”. Gelukkig luisteren we naar het engeltje en zijn we trots op onszelf als we weer boven zijn. We hebben vandaag een prachtige tocht gefietst, welke voor een groot deel over een oude spoorlijn gaat tussen Chimay en Couvin. Kilometers lang. Hier waren geen hoogteverschillen en dat was erg prettig. Het gaf ons even weer energie en bovendien werden de knieën wat ontlast, want daar heeft Renske best wat last van. Gelukkig hebben we totaal nog geen last van onze billen. We kwamen rond 14.30 uur aan in Dinant. De dagteller stond toen op 80 km gefietst. Sneller dan verwacht. Doordat we lekker vroeg op onze bestemming waren hadden we tijd om de prachtige stad Dinant te bekijken. De geweldige kathedraal Onze Lieve Vrouw en de overige prachtige bouwwerken en de stad van de saxofoon. 

Het onderkomen voor komende nacht laat wat te wensen over, maar we kunnen slapen, douchen en voor de rest moeten we maar niet te veel nadenken. Vanavond maar vroeg op bed en slapen. des te eerder is het morgen.

Renske en Anita

Aankomst op zondag 7 mei

Komende zondag verwachten we het fietsduo halverwege de middag weer in het dorp te kunnen begroeten. Zij fietsen dan naar ’t Spectrum waar ze door het bestuur zullen worden onthaald. Kort daarna wordt ook de (voorlopige) eindstand van de actie bekend gemaakt. Iedereen is uitgenodigd om er bij te zijn. We proberen op een later moment een nauwkeuriger indicatie te geven van de aankomsttijd.

Wil je vanaf Appelscha de laatste dikke 40 km meefietsen? Reageer dan even of neem contact op met Tini Huisma (06-27517603).

Wil je ze tegemoet fietsen? Ook dat kan uiteraard. Reageer even en we verstrekken je de route vanaf Sebaldeburen, zodat je ze niet kunt missen!

Sebaldeburen.net