Op fiets van Parijs naar Sebaldeburen (3)

Beste inwoners, sponsoren en volgers,

Renske en Anita zijn gistermiddag om 17.00 uur aangekomen op hun bestemming na 2 dagen fietsen. Lees hieronder hun reisverslag en zie de foto’s.

Kijk onderaan dit bericht of op https://sebaldeburen.net/sponsoractie/ en zie hoe je onze actie kunt steunen

Reisverslag

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Onze reis naar huis kon beginnen.  Onze gastvrouw Anneke had een enorme verrassing voor ons. Zij vindt onze actie voor de dierenweide geweldig en heeft daarom aangeboden om onze kosten voor de overnachting te doneren aan deze sponsoractie. Hier zijn we haar erg dankbaar voor. Na te zijn uitgezwaaid begonnen we aan onze eerste dag fietsen richting Sebaldeburen. Parijs is echt geweldig.  We hebben een prachtig fietspad Canal de l’Ourcq van 32 km gevolgd. Nogmaals werden we geconfronteerd met de enorme aantallen mensen die op straat leven. Overal tententjes, slaapplaatsen onder bruggen. Via vele prachtige plaatsen, mooie fietspaden maar ook langs onverharde 20 cm brede “ganzepaden” belandden we in Senlis. Een fietstocht van in totaal 80 km. En het overkomt de besten maar ook wij zijn een stukje verkeerd gefietst. Lang leve google maps. Dit keer hebben we een overnachting in een Ibis budget hotel wat ons alles biedt wat we nodig hebben, nl een douche en een goed bed. We merken dat we even in de fietsflow moeten komen, want met rode warme wangen zijn wij al snel in slaap gevallen.

Zondag 30 april, de tweede dag van ons fietsavontuur. Na goed geslapen te hebben in een Ibis budget hotel in Senlis gingen we onze reis om 8.30 uur vervolgen naar Brancourt-en-Laonnois. Op papier een tocht van 76 km. De route ging langs prachtige paden, maar ook over wegen waarbij wij het gevoel hadden dat we over een autoweg fietsten. Auto’s raasden ons voorbij. De Fransen hebben wel erg veel respect voor fietsers en laten je altijd voor, ondanks dat we geen voorrang hebben. Vooraf hadden we verwacht dat we vaak zuidwestenwind zouden hebben, maar helaas blijkt dat een illusie. We hebben tot nu toe alleen noordoostelijke wind, oftewel tegenwind. In combinatie met het beklimmen van heel veel heuvels is dit toch best pittig. Gelukkig gevolgd door het kadootje wat je ontvangt als je boven op de heuvel bent, namelijk de afdaling waarbij we soms snelheden van 46 km per uur bereiken. Vreselijk hard en…. eigenlijk onverantwoord zonder helm.

Het was een zeer intensieve tocht en toen we aankwamen bij B&B Les chambres ‘d Anita stond de teller op 100 km in plaats van 76 km. We zijn inderdaad een paar keer verkeerd gefietst (en wijten dit uiteraard aan de onduidelijkheid van de kaart en de aanduidingen langs de weg), maar dat dit zoveel extra kilometers oplevert hadden we niet verwacht.

Ons onderkomen voor de komende nacht is een prachtige locatie, mooie kamer met alles er op een eraan. Dit is heerlijk want eerlijk? … we zijn op. We hopen op een goede nacht, zodat we er morgenvroeg weer fris tegenaan kunnen. 

Renske en Anita

Steun onze Sponsoractie

Wil je ons ook helpen om onze dierenweide weer leefbaar en toonbaar te maken?

Steun ons dan door te doneren op:

NL98 RABO 0339 4268 02
tnv AB van der Veen-IJtsma
ovv Sponsoring Dierenweide
Of maak gebruik van deze QR-code.

QR code sponsoractie