Op fiets van Parijs naar Sebaldeburen (2)

Beste inwoners, sponsoren en volgers,

Gisterochtend zijn Renske en Anita op hun fiets gestapt om aan hun eerste etappe te beginnen. Zie de foto met het duimpje van Anita. De overige foto’s zijn van eergisteren. We wensen hen veel succes . Lees hieronder hun reisverslag van de eerste 2 dagen.

Kijk onderaan dit bericht of op https://sebaldeburen.net/sponsoractie/ en zie hoe je onze actie kunt steunen.

Reisverslag

Donderdagmorgen lazen jullie van ons vertrek richting Parijs met Geert Smeding als chauffeur. Het was een prachtige dag om te rijden. In Nederland vooral op de snelweg maar vanaf Maastricht hadden we een schitterende route op binnendoor wegen langs Luik, Laon richting de stad van de liefde. Prachtige vergezichten en stadjes hebben we gepasseerd. De kwaliteit van de wegen liet te wensen over nadat we de grens van België waren gepasseerd. We hebben alle cd’s van Geert gehoord van blues, jazz, rock en country, het ene liefst nog harder dan de ander. De sfeer zat er goed in. We hadden echt het vrije vakantiegevoel. Na een lange rit (wat niet zo voelde) kwamen we in 18.00 uur aan in Parijs en eerlijk? We waren eigenlijk een beetje geshockeerd van wat we zagen. Een puinhoop, zowel qua afval als verkeer en wat een mensen! Het was echt een chaos in de stad. Een schrijnend hoeveel zwervers en bedelaars die naast de weg zaten of automobilisten om geld vroegen. Dit maakte erg veel indruk op ons. Het was de buitenrand van Parijs. Naarmate we het centrum naderden werd het plezieriger. Uiteindelijk hebben we er nog 1,5 uur over gedaan om bij onze bestemming aan te komen. Parkeren is een crime en dus heeft Geert ons gedropt op het juiste adres, oftewel kiss-and-go. Een prachtige locatie tussen de Eiffeltoren en de Pantheon. We werden welkom geheten door onze gastvrouw Anneke. 

De tweede dag in Parijs. Heerlijk ontbijt geserveerd door Anneke. Ons doel voor vandaag is uiteraard de Eiffeltoren. Fietsen in Parijs is een hele uitdaging. Enorm veel verkeer, slechte wegen en wat een mensen maar het went snel. Wat een gigantische toren, prachtig. We hebben besloten er niet in te gaan. Wie weet, ooit. Bij de Eiffeltoren troffen we onze chauffeur Geert. Geert heeft meer kwaliteiten dan chauffeuren. Hij nam de taak van stadsgids op zich en leidde ons door de miljoenenstad naar de mooiste plekken. Van de Eiffeltoren naar de Arc de Triomphe over de Champs-Elysees een tasje scoren van Louis Vuitton, naar Place de la Concorde en de Notre-Dame en de vele overige prachtige gebouwen. Hij heeft ons zelfs overgehaald om slakken te eten. Het was een fantastische dag, maar we zijn nu ook klaar om onze echte reis aan te gaan. Wij hebben er zin in.  

Renske en Anita

Stand van zaken Sponsoractie

We zien al enkele weken de donaties van inwoners, vrienden en belangstellenden binnen komen. Daar worden we blij van. De eerste duizend euro is al binnen voor we ook maar een kilometer hebben getrapt!

Wil je ons ook helpen om onze dierenweide weer leefbaar en toonbaar te maken?

Steun ons dan door te doneren op:

QR code sponsoractie