Opvang Aquarel

Nieuwsbrief opvanglocatie De Aquarel

Beste medebewoners van Sebaldeburen,

Zoals beloofd stuur ik u de eerste nieuwsbrief over de opvanglocatie De Aquarel Sebaldeburen.

Allereerst lijkt het mij gepast om mijzelf even aan u voor te stellen.

Ik ben Dingena, de locatie coördinator, die voor de Gemeente Westerkwartier het leven op deze locatie mag coördineren.

Ik woon in het Middag-Humsterland, ben getrouwd en heb 3 pubers.

Ik probeer in de Aquarel de moeders en kinderen zodanig te helpen zich thuis voelen op de locatie. Hierbij zorg ik voor bed, bad en brood.

Vanuit de gemeente werk ik vooral samen met Anneleen, Sociaal werker van De Schans voor Sebaldeburen, die de (groeps-)activiteiten regelt voor de locatie.

Zij heeft op donderdag ook spreekuur van 11:00 – 13:00, waarbij zij beschikbaar is voor vragen van alle bewoners van Sebaldeburen (dus ook u).

Ook komt Ankie van Vluchtelingenwerk Nederland een keer per week een paar uur in de school om de vluchtelingen te helpen bij hun vragen.

Op dit moment hebben wij bijna 20 vrouwen, moeders, kinderen en jong volwassenen mogen verwelkomen. De meesten zijn er nu een week en zijn al redelijk op hun plek.

Tot nu toe hebben wij nog bijna geen beroep op u hoeven doen voor vervoer met de auto, of een bezoek aan de huisarts. De verwachting is dat dit wel gaat komen. Wij zouden het dan fijn vinden om een lijstje met namen en telefoonnummers te hebben en de momenten waarop u beschikbaar bent. U kunt dit doorgeven via email adres: oekraine@westerkwartier.nl zet u er wel bij dat dit voor Sebaldeburen is, anders komt de informatie mogelijk niet bij ons terecht.

Soms hebben we nog specifieke spullen nodig op de locatie, wij zullen dan via onze dorpsgenoot Erik Daanje (tel: 0618353356) de vraag uitzetten.

Op dit moment is het voor ons allemaal: de vluchtelingen, u en mij een gezamenlijke zoektocht naar hoe wij elkaar kunnen aanvullen, zodat de bewoners een fijn thuis, ver van huis mogen hebben. Laten we ons daar samen hart voor maken!

Mvg,

Dingena van den Boomgaard,

Locatie Coördinator Sebaldeburen