Dierenweide 't Trefpunt

Dierenweide ’t Trefpunt

‘t Trefpunt bestaat uit een speelweide, waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken, en een dierenweide. Dit zorgt voor een positieve bijdrage aan het woon- en leefklimaat van het dorp.

De dierenweide wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. Momenteel bestaat deze groep uit ca 10 personen. Vier van deze vrijwilligers hebben de dagelijkse taak van het voeren op zich genomen. Daarnaast zorgt de gehele groep voor het verdere onderhoud van de dierenweide, waaronder het onderhoud van de hokken, het omliggende gaas en de grond.

Momenteel lopen er een aantal kippen, zijdehoenders, eenden, ganzen, zwanen, konijnen, geiten en een koppeltje herten in de dierenweide rond.

Elk voorjaar worden er weer jonge dieren geboren. Onze muskuseend zorgt voor een vrolijk stel kuikens. Normaal hebben we ook jonge geitjes op de planning, maar dit jaar hebben we besloten dit niet te doen omdat het verblijf aan grondig onderhoud toe is. We verwachten nog wel jonge herten in het voorjaar. In afwachting van de grondige renovatie hopen we uiteindelijk weer een leuke variatie aan dieren te kunnen verwelkomen op onze weide.

Nieuws van ’t Trefpunt

Foto’s